Mérlegeljen! Viselni szeretné a felelősséget, vagy inkább ránk ruházza?

Érintésvédelmi felülvizsgálat (épület, kéziszerszám, hegesztő berendezések)

A hatályos 14/2004 (IV.19.) FMM rendelet valamint a szintén hatályos 8/1981 (XII.27.) IpM rendelet (KLÉSZ) értelmében az alábbi ellenőrző felülvizsgálatot kell elvégezni:

  • az üzemeltetés megkezdését megelőzően, valamint az érintésvédelem bővítése, átalakítása és javítása után a szerelés befejező műveleteként
  • kéziszerszámokon és hordozható biztonsági transzformátorokon évenként
  • a Kommunális- és Lakóépületek Érintésvédelmi Szabályzatáról szóló 8/1981. (XII. 27.) IpM rendelet alkalmazási körébe tartozó villamos berendezéseken 6 évenként
  • egyéb villamos berendezéseken 3 évenként

Tűzvédelmi szabványossági felülvizsgálat

Az OTSZ (28/2011. (IX. 6.) BM rendelet az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról) XII. fejezet értelmében a kisfeszültségű erősármú villamos berendezések időszakos tűzvédelmi felülvizsgálatát adott időközönként el kell végezni lakóépületek (kivéve a fázisonként 32 A-nél nem nagyobb névleges áramerősségű túláramvédelem utáni áramköreit), közösségi-, ipari-, mezőgazdasági- és raktár létesítmények, továbbá lakókocsik, kiállítások, vásárok és más ideiglenes, illetve áthelyezhető építmények esetében a jogszabályban foglaltak szerint.

Az életveszélyt okozó hibák eltűrése (ide értve a felülvizsgálat elvégzésének és a feltárt hibák kijavításának elmulasztását) büntetőjogi következményekkel járhat, melyért a gazdasági társaság, cég, vállalat vezetője saját személyében felel.

Ha a felülvizsgálat végzésével megfelelő szakképzettségű és gyakorlatú személyt bíz meg, akkor büntetőjogilag is a megbízott felel.

Villámvédelmi felülvizsgálat (nem norma és norma szerinti rendszerek)

Világítástechnikai mérések (megvilágításmérés)

hu_HUHungarian
Scroll to Top